Diverse massages

Rug, nek en schoudermassage

Deze massage is puur gericht op de spieren en heel goed voor mensen die veel in een en dezelfde houding staan of zitten. Allereerst begin ik met het masseren van de schouders en nek, waarna ik de rest van de rug ga masseren. Soms is het nodig om met warmtepads eerst de spieren te verwarmen, waarna de massage beter effect heeft voor de ontspanning en doorbloeding.
Vooral in de winter is deze massage een aanrader om met enige regelmaat te ondergaan. Doordat wij geneigd zijn om met kou in elkaar te kruipen (onze schouders ophoog trekken en onze rug licht bollen), ontstaan er vaak klachten van stijve spieren.
 
* Voor fikse rug, nek, schouderproblemen door bijvoorbeeld sportblessure of structuele verkeerde lichaamhouding, verwijs ik u wel door naar een fysiotherapeut of osteopaat.

Ontspanningsmassage

Bij een ontspanningsmassage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, u raakt ontspannen en uw bewegingsvrijheid wordt vergroot. De massage zal uw lichaam in diepe ontspanning brengen. De doorbloeding neemt toe, het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuunsysteem en stimuleert het afvoeren van afvalstoffen.
Er is keus uit 2 verschillende ontspanningsmassage.
 
- Ontspanningsmassage "standaard" is een massage van het gehele lichaam met een standaard olie en duurt ongeveer 45 minuten.
- Ontspanningsmassage "deLuxe", is een massage waarbij u eerst een rugscub krijgt en daarna de massage, die wordt gedaan met hoge kwaliteit natuurlijke massage olie. Door deze olie wordt de huid 24 uur lang verzorgt en voelt zacht aan. Deze massage duurt ongeveer 60 minuten.